Voortgang school

Bij aankomst in 2004, waren de schoolvoorzieningen erg slecht. Klaslokalen hadden gaten in de vloer en in het dak. Daarnaast zaten er veel kinderen in een klas. Innovatief waren wel de muurschilderingen, met daarop de wereld topografie.  Zo kon iedereen bij het voorbij lopen iets leren. Naast de reguliere school was er ook een verblijf voor weeskinderen. Dit waren 2 stapelbedden waarin 8 kinderen lagen.
Het bestuur besloten de school- en verblijfkosten van een aantal weeskinderen op zich te nemen en geleidelijk de schoolverblijven te verbeteren.  Ook de schoolkosten, zoals papier, pennen, krijt etc. besloten wij te ondersteunen.

De school voorzieningen zijn de jaren daarna sterk verbeterd, maar er is besloten een nieuwe school te laten bouwen. Gedurende die periode zijn wij de schoolkosten voor maximaal 10 kinderen op de Primary school en 2 op de Secundary school blijven vergoeden. De rapporten worden ons toegestuurd en deze kinderen hebben tot nu toe goede vooruitgang geboekt, voor zover wij dit hebben kunnen controleren. De kosten van schoolmiddelen en activiteiten worden ons in een duidelijk overzicht toegezonden. Wij krijgen op deze manier een goede inzage in de facetten die wij bekostigen.

Update 2022:
Wij kijken positief terug op de tot nu toe bijna 20 jaar financiele steun die wij geven, met evidente verbeteringen die wij fysiek hebben kunnen controleren. Er is een recent eem nieuwe Primary school opgeleverd. Daarnaast is de ruimte voor de weeskinderen sterk verbeterd, met een forse toename in het aantal slaapplekken voor kinderen en een verbetering in de kwaliteit van de bedden. Het aantal studenten is fors toegenomen, waar jonge kinderen van aangrenzende dorpen ook naar de school komen. Het betreft nu bijna 230 leerlingen in totaal.