Voortgang school

Bij aankomst in 2004, waren de schoolvoorzieningen erg slecht. Klaslokalen hadden gaten in de vloer en in het dak. Daarnaast zaten er veel kinderen in een klas. Innovatief waren wel de muurschilderingen, met daarop de wereld topografie.  Zo kon iedereen bij het voorbij lopen iets leren.

Naast de reguliere school was er ook een verblijf voor weeskinderen. Dit waren 2 stapelbedden waarin 8 kinderen lagen.

Het bestuur besloten de school- en verblijfkosten van een aantal weeskinderen op zich te nemen en geleidelijk de schoolverblijven te verbeteren.  Ook de schoolkosten, zoals papier, pennen, krijt etc. besloten wij te ondersteunen.

Inmiddels is de school sterk verbeterd. Wij hebben de schoolkosten vergoed voor maximaal 10 kinderen op de Primary school en 2 op de Secundary school, de rapporten worden ons toegestuurd. Deze kinderen hebben tot nu toe goede vooruitgang geboekt, voor zover wij dit hebben controleren. De kosten vaan schoolmiddelen en activiteiten, worden ons in een duidelijk overzicht toegestuurd. Wij krijgen op deze manier een goede inzage in de facetten die wij bekostigen.
De ruimte voor de weeskinderen is sterk verbeterd, met een forse toename in het aantal kinderen wat nu kan worden opgevangen.

Wij kijken nu erg positief terug op de tot nu toe 15 jaar financiele steun, met evidente verbeteringen die wij fysiek hebben kunnen controleren. Op het moment richten wij onze focus voor al op het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs en de mogelijkheid tot inhousing voor weeskinderen.